Zoek & boek

Aan boord van de schepen


Hoe ga ik aan boord met de fiets?

Havens Dublin en Holyhead
Fietsen moeten als bagage worden ingecheckt en in de bagagekar worden geplaatst. Passagiers stappen vervolgens als voetpassagier in de speciale shuttlebus om aan boord te gaan. Fietsen kunnen na het ontschepen worden opgehaald bij de bagagecarrousel in de terminal.

Havens Belfast VT4 (naar Cairnryan) en Cairnryan
Passagiers moeten inchecken als voetpassagier en vervolgens doorrijden naar het onderste dek van het schip. Onze veiligheidsmedewerkers zullen hen daar begeleiden. Bij het ontschepen moeten passagiers terugkeren naar hun fietsen op het onderste dek. Ze hebben dan de keuze om van boord te gaan met het andere autoverkeer of om naar de bagagepunt in de terminal te fietsen en het terminalgebouw verlaten met de voetpassagiers. In beide gevallen gebeurt dit op aanwijzing van de veiligheidsmedewerkers.

Havens Rosslare, Cherbourg, Harwich en Hoek van Holland
Passagiers met fietsen dienen in te checken als een voertuig en vervolgens met andere voertuigen aan en van boord te fietsen.

Haven Fishguard
Passagiers dienen in te checken als voetpassagier en vervolgens naar het schip fietsen. Medewerkers zijn beschikbaar om passagiers naar het schip te begeleiden. Fietsen worden op het autodek opgeslagen en vastgesjord. Bij het ontschepen moeten passagiers terugkeren naar hun fietsen en vervolgens fietsen naar het bagagepunt in de terminal. Ze doen dit wederom onder begeleiding van veiligheidsmedewerkers. Ze verlaten de terminal met de andere voetpassagiers.

Haven Liverpool (Birkenhead)
Passagiers dienen als voetpassagier in te checken en vervolgens hun fietsen in het fietsenrek te bevestigen. Ze gaan met de pendelbus voor voetpassagiers aan boord. Het fietsenrek wordt afzonderlijk met het bagagekarretje naar het hoofddek vervoerd door medewerkers van Stena Line. Passagiers moeten als voetpassagier ontschepen en hun fiets ophalen bij het fietsenrek naast de bagageband in de terminal.

Haven Belfast VT1 / 2 Port (naar Liverpool)
Passagiers dienen als voetpassagier in te checken en vervolgens hun fietsen in het fietsenrek te bevestigen. Ze gaan met de pendelbus voor voetpassagiers aan boord. Het fietsenrek wordt afzonderlijk met het bagagekarretje naar het hoofddek vervoerd door medewerkers van Stena Line. Passagiers moeten als voetpassagier van boord gaan en hun fiets ophalen bij het fietsenrek naast de bagageband in de terminal. Eigenaren van zeer dure fietsen kunnen vragen om samen met hun fiets in de pendelbus te reizen. Ze dienen hun fiets te overhandigen aan de hoofdofficier, die deze gedurende de overtocht opslaat in zijn kantoor.