Zoek & boek

Aan boord van de schepen


Wat zijn de kosten als ik mijn mobiele telefoon aan boord gebruik?

Uiteraard kun je bij ons tijdens de overtocht je mobiele telefoon gebruiken. Het is echter belangrijk te weten dat het mobiele netwerk wordt beheerd door Maritime Communications Partner (MCP). Dit is een internationale GSM netwerkoperator. Het netwerk wordt ingeschakeld als het schip op zee is. De kosten voor het ontvangen en bellen en/of SMS-en zullen hoger zijn dan die voor het gebruik aan wal. Stena Line heeft hier geen invloed op.

Wanneer je mobiele telefoon verbinding maakt met het MCP-netwerk, krijg je een SMS om je te informeren dat je verbonden bent met dit netwerk. Hoe hoog het tarief is, hangt af van de afspraken die jouw telefoonprovider heeft gemaakt met MCP. Wij adviseren je daarom vooraf jouw telefoonprovider te raadplegen.


Geen EU-roaming aan boord

Vanaf 15 juni 2017 heeft de EU besloten roamingkosten binnen de EU te verwijderen. Dit betekent dat er geen extra kosten worden gefactureerd wanneer je je telefoon gebruikt voor spraak of data in een ander EU-land.

Aan boord van de Stena Line schepen is EU-roaming niet beschikbaar, omdat de schepen in internationale wateren opereren. Tarieven voor roaming op zee zijn beschikbaar bij je mobiele provider.

Als je online wilt gaan met je mobiele apparaat of computer, raden we je aan onze gratis Wi-Fi 'Stena Line Guest Wifi' te gebruiken.