Zoek & boek

Tarieven en boeken


Wat is Economy, Flexi en Premium tarief?

ECONOMY: reizen op z'n voordeligst
Met het Economy tarief heeft u de zekerheid van de voordeligste overtocht. U kunt fors besparen. Daar staat tegenover dat u wijzigingskosten betaalt bij wijziging. U ontvangt geen restitutie bij wijzigingen of annulering. Daarom is het Economy tarief vooral aantrekkelijk als u zeker weet op welke data u gaat reizen.

 Kosteloos wijzigen van naam, telefoonnummer of kenteken, indien u zelf online wijzigt
 Geen wijzigingskosten bij toevoegen van personen, hut of andere faciliteiten aan reeds gemaakte boeking indien u zelf online wijzigt
 Altijd kosten bij wijzigen van route, datum of afvaarttijd
 100% annuleringskosten van de gehele reissom


FLEXI: alle vrijheid van de wereld
U houdt uw reisplannen graag flexibel? Ook dát kan: met het Flexi tarief. Dat betekent flexibiliteit in optima forma: u heeft de zekerheid dat u zonder wijzigingskosten uw reservering kunt wijzigen. U betaalt alleen het verschil in tarief. Bovendien krijgt u bij annuleren tot 100% van uw reissom terug!

 Kosteloos wijzigen van de complete boeking inclusief maaltijden, hutten, etc indien u zelf online wijzigt. U betaalt, indien van toepassing, wel het verschil in tarief.
 Geen annuleringskosten tot 24 uur voor vertrek*
 50% annuleringskosten van de reissom van 24 uur voor tot 2 uur voor vertrek
 100% annuleringskosten van de reissom binnen 2 uur voor vertrek
* U betaalt €3,50 administratiekosten per enkele reis


PREMIUM: luxe en comfort
Bent u iemand die graag van alle privileges geniet? Kies dan voor het Premium tarief. Afhankelijk van de route heeft u dan bijvoorbeeld het genoegen van versneld in- en ontschepen. En onbeperkt gebruik van de Stena Plus Lounge. U kunt uw reservering kosteloos wijzigen. U betaalt alleen het verschil in tarief en krijgt tot 100% van uw reissom retour bij annulering.

 Kosteloos wijzigen van de complete boeking inclusief maaltijden, hutten, etc. indien u zelf online wijzigt. U betaalt, indien van toepassing, wel het verschil in tarief.
 Geen annuleringskosten tot 2 uur voor vertrek*
 100% annuleringskosten van de reissom binnen 2 uur voor vertrek
* U betaalt €3,50 administratiekosten per enkele reis


PREMIUM TICKET OP ONZE ROUTES

  Ontbijt Toegang tot de
Stena Plus Lounge
Versneld
in- en ontschepen
HOEK VAN HOLLAND – HARWICH **  
CAIRNRYAN – BELFAST  
FISHGUARD – ROSSLARE  
HOLYHEAD – DUBLIN  
LIVERPOOL – BELFAST    
KIEL – GÖTEBORG    
ROSTOCK – TRELLEBORG      
FREDERIKSHAVN – GÖTEBORG    
GRENÅ – HALMSTAD    
GDYNIA – KARLSKRONA   *
NYNASHAMN – VENTSPILS  
TRAVEMUNDE – LIEPAJA      

* alleen ontschepen
** alleen op nachtafvaarten

 

U ziet het, we houden rekening met uw wensen.
In de tabel hieronder kunt u de verschillen tussen Economy, Flexi en Premium zien. De tarieven zullen per enkele reis zichtbaar zijn, zo hebben we voor u de keuze extra verruimd: bijvoorbeeld Economy op de heenreis - Flexi op de terugreis.

Wijzigen

Economy Flexi Premium
Worden er wijzigingskosten berekend...       
bij wijziging van naam, het adres, het telefoonnummer of het kenteken? NEE NEE
NEE
bij wijziging van route, de datum of de afvaartijd? * JA
NEE NEE
als het voertuig dat geboekt staat wijzigt, bijvoorbeeld van een auto naar een motor? * NEE
NEE
NEE
als later dan de boekingen nog producten worden toegevoegd aan de boeking, bijvoorbeeld een hut of een extra persoon, zonder dat de route, de datum of de afvaartijd worden gewijzigd? * NEE
NEE
NEE
als later dan de boekingen nog producten worden toegevoegd aan de boeking, bijvoorbeeld een hut of een extra persoon en tevens wordt de route, de datum of de afvaartijd gewijzigd? * JA
NEE
NEE
als na boekingen nog producten van de boeking worden geannuleerd, bijvoorbeeld een hut, zonder dat de route, de datum of de afvaartijd worden gewijzigd? NEE
NEE
NEE
Ja, er worden €35 wijzigingskosten berekend. Indien u uw boeking telefonisch of per e-mail wijzigt wordt er €7,50 servicekosten in rekening gebracht, naast de €35 wijzigingskosten. Indien u uw boeking zelf online wijzigt, bespaart u deze €7,50 servicekosten.

Nee, er worden geen €35 wijzigingskosten berekend. Indien u uw boeking telefonisch of per e-mail wijzigt wordt er €7,50 servicekosten in rekening gebracht. Indien u uw boeking zelf online wijzigt, bespaart u deze €7,50 servicekosten.

* Het verschil tussen de geldende prijs op het moment van boeken en het moment van wijzigen wordt door Stena Line niet aan u geretourneerd. Na boeking kunt u niet meer wijzigen tussen Economy en Flexi of ander tickettypes. Wijzigingskosten a €35 worden per enkele reis berekend. Wijzigt u zowel de heen- als de terugreis, dan betaalt u tweemaal €35 wijzigingskosten, totaal €70.

Annuleren

Economy Flexi Premium
Welk gedeelte van de reissom (incl. hutten, maaltijden, etc.) krijg ik terug,      
als ik tot 24 uur voor vertrek annuleer?
0% 100% 100%
als ik tussen de 24 uur en 2 uur voor vertrek annuleer?
0% 50% 100%
als ik binnen 2 uur voor vertrek annuleer?
0% 0% 0%
U betaalt €3,50 administratiekosten per enkele reis (alleen geldig voor Flexi en Premium boekingen).
Annulerings- en wijzigingsvoorwaarden, zoals hierboven beschreven, gelden niet als een trein reis onderdeel is van uw boeking.

Wijzigingskosten
Bij het Economy en het Flexi tarief kunnen er bij een wijziging op 3 manieren extra kosten in rekening gebracht worden.

1. Wijzigingskosten Economy. Dit zijn kosten die Stena Line in rekening brengt voor het wijzigen van een boeking, deze bedragen €35, alleen van toepassing op het Economy tarief.

2. Servicekosten wijziging. Dit zijn kosten die Stena Line in rekening brengt als u telefonisch of per e-mail uw boeking wijzigt, deze bedragen €7,50. Indien u uw boeking zelf online wijzigt, bespaart u deze €7,50 servicekosten.

3. Het verschil tussen de prijs van het ticket op het moment van boeken en de prijs van een ticket op het moment van wijzigen.

N.B. Als u bijvoorbeeld vroeg heeft geboekt dan kan het goed zijn dat u voor een auto met bestuurder een ticket heeft gekocht van €75. Als u vervolgens een maand later een wijziging doorvoert, dan kan het zijn dat een ticket voor een auto met bestuurder op de betreffende afvaart inmiddels €129 kost. Als er over het laagst beschikbare tarief wordt gesproken dan wordt hiermee het tarief bedoeld dat op het moment van wijzigen nog te boeken is.

Voorbeeld:
Bij een Economy ticket betaalt u dan €35 wijzigingskosten en €40 voor het verschil in tarief dat in de tussentijd is opgetreden, in totaal dus €75. Bij een Flexi ticket betaalt u alleen €40 het verschil in tarief dat in de tussentijd is opgetreden, u hoeft bij een Flexi ticket geen wijzigingskosten te betalen. U bespaart €7,50 servicekosten als u uw boeking zelf online wijzigt.

Boeking wijzigen/annuleren

U kunt een boeking wijzigen/annuleren door op de pagina 'Mijn Stena Line' uw e-mailadres en wachtwoord in te vullen. Op de 'Mijn boekingen' tab klikt u op het boekingsnummer om de boeking te bekijken, wijzigen of om te annuleren.