Zoek & boek

Mijn Stena Line


Hoe kan ik een boeking wijzigen/annuleren? En zijn hier kosten aan verbonden?

Wijzig je boeking zelf online en bespaar €7,50 servicekosten!

Wijzigen

Je kunt een boeking wijzigen door op de pagina 'Mijn Stena Line' je e-mailadres en wachtwoord in te vullen. Je krijgt dan een overzicht te zien van de boekingen die je gemaakt hebt. Retour boekingen waarbij de heenreis al is geweest kunnen niet online worden gewijzigd.

Met de invoering van het Economy, Flexi en Premium ticket kunnen er bij een wijziging op 3 manieren extra kosten in rekening gebracht worden.

- Wijzigingskosten Economy. Dit zijn kosten die Stena Line in rekening brengt voor het wijzigen van een boeking, deze bedragen €35 per enkele reis alleen van toepassing op het Economy ticket.

- Servicekosten wijziging. Dit zijn kosten die Stena Line in rekening brengt als je telefonisch of per e-mail je boeking wijzigt, deze bedragen €7,50. Indien je je boeking zelf online wijzigt, bespaar je deze servicekosten.

- Het verschil tussen de prijs van het ticket op het oorspronkelijke moment van boeken en de prijs van een ticket op het moment van wijzigen. Dit is van toepassing op het Economy, Flexi en het Premium ticket.

N.B. Als je bijvoorbeeld een ticket voor een auto met bestuurder hebt gekocht voor €75. En als je vervolgens een maand later een wijziging doorvoert, dan kan het zijn dat een ticket voor een auto met bestuurder op de betreffende afvaart inmiddels €89 kost. Als er over het laagst beschikbare tarief wordt gesproken dan wordt hiermee het tarief bedoeld dat op het moment van wijzigen nog te boeken is, alsof je op dat moment je boeking voor het eerst maakt.

Voorbeeld:
Bij een Economy ticket betaal je €35 wijzigingskosten en €14 voor het verschil in tarief dat in de tussentijd is opgetreden, in totaal €49. Bij een Flexi en Premium ticket betaal je alleen het verschil in tarief (€14) dat in de tussentijd is opgetreden, je hoeft bij een Flexi en Premium ticket geen wijzigingskosten te betalen. Je bespaart €7,50 servicekosten als je je boeking zelf online wijzigt.

Annuleren

Voor het annuleren van je boeking log je in op de 'Mijn Stena Line' pagina. Op de 'Mijn boekingen' pagina vind je een overzicht van de door jou gemaakte boekingen. Hier kun je je boeking annuleren.


Economy Flexi Premium
Welk gedeelte van de reissom (incl. hutten, maaltijden, etc.) krijg ik terug,      
als ik tot 24 uur voor vertrek annuleer?
0% 100% 100%
als ik tussen de 24 uur en 2 uur voor vertrek annuleer?
0% 50% 100%
als ik binnen 2 uur voor vertrek annuleer?
0% 0% 0%
Je betaalt €3,50 administratiekosten per enkele reis (alleen geldig voor Flexi en Premium boekingen).
Annulerings- en wijzigingsvoorwaarden, zoals hierboven beschreven, gelden niet als een trein reis onderdeel is van je boeking.