Zoek & boek

Online boekingssysteem


Wat kan ik online boeken?

Online boekbaar zijn:
- Enkele reis of retourreis als voetganger
- Enkele reis of retourreis met één of meerdere voertuigen* (incl. passagiers en met of zonder aanhanger)
- Enkele reis of retourreis als voetganger met een treingedeelte in Engeland en eventueel een treingedeelte in Nederland
- Hotels en vakantiewoningen
- Enkele reis of retourreis met hutten, maaltijden, Stena Plus Lounge's en/of huisdieren

* boeken van meerdere voertuigen geldt alleen voor motor en fiets.

Uitzonderingen
Helaas zijn nog niet al onze diensten online te reserveren via het online boekingssysteem.

Minibus of transportbus langer dan 6 meter lang

Transportbus/minibus langer dan 6 meter alsmede paardentrailers beladen met paard dien je via de afdeling Vracht te boeken: +31 (0)174 - 389 456.

Vervoer met commerciële of verhuisgoederen
Elke passagier die met commerciële of verhuisgoederen reist, moet vooraf contact opnemen met de vrachtafdeling van Stena Line (tel: 0174 - 315 858). De passagier zal ten behoeve van de commerciële goederen een account moeten openen en toegang hebben tot Portbase, dan wel een ferry agent in te schakelen ten behoeve van de boeking en de douane aangifte. Dit kan uitsluitend via onze vrachtafdeling. Het is de verantwoordelijkheid van de passagier om via de juiste Stena Line-afdeling te boeken en de nodige douaneaangiften te doen.

Mocht je goederen vervoeren zoals handelsmonsters, tentoonstellingsgoederen en beroepsmaterialen dan dien je een ATA carnet te gebruiken. Voor meer informatie over het ATA carnet zie website KVK.nl.

Als je niet over de benodigde boekingen en documenten beschikt, kunnen wij je niet inchecken. Stena Line behoudt zich tevens het recht voor om je het recht op toegang tot onze terminals te weigeren indien de aangiftes en boekingen niet voldoen en om eventueel passagiers terug te sturen naar hun haven van vertrek (op kosten van de passagier) als ze door de douane in de haven van aankomst worden geweigerd wegens niet-naleving.

Landbridge naar Ierland
Om een Landbridge naar Ierland te boeken, dien je het reserveringsformulier in te vullen. Je krijgt binnen 3 werkdagen een bevestiging per e-mail. Het Landbridge bestaat uit bestaat uit 4 ferry overtochten, 2 op de Noordzee van Nederland naar Engeland en terug en 2 op de Ierse zee, van Engeland naar Ierland en terug.

Alleenreizende kinderen
Kinderen t/m 15 jaar mogen uitsluitend reizen onder begeleiding van een persoon van 16 jaar of ouder. Vanaf 16 jaar is het toegestaan alleen te reizen.

Passagiers die een minderjarig kind meenemen met een andere achternaam dan degene die reist, moet aan kunnen tonen wat de relatie tussen beide personen is. Een toestemmingsbrief van één van de ouders en een kopie van het paspoort van de ouder is daarbij gewenst.